Bilgi Yeriniz

Pilot Kalem Lekesi Elden Nasıl Çıkar?

27.06.2018
2.908
Pilot Kalem Lekesi Elden Nasıl Çıkar?

Pilot kalem kullanan herkesin en az bir kez başına gelen bu leke, çıkarması oldukça zor fakat kesinlikle imkansız değildir.

Pilot kalem mürekkebinin ele bulaşması bir yana lekenin kıyafete, eşyalara bulaştığında daha içinden çıkılmaz bir hale büründüğünü biliyoruz. Böyle durumlarda erken müdahale önemli olduğu kadar doğru bir müdahale de oldukça önemlidir. Doğru bir müdahale edilmediğinde lekenin yayılmasına neden olabilir ve çıkarmak için daha çok uğraşabilirsiniz. Hatta belki çıkaramaya da bilirsiniz. Böyle durumlarda kullanabileceğiniz yöntemleri aşağıda sıraladık;

Eldeki Pilot Kalem Lekesini Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

1-)Kolonya Kullanmak

Pilot kalemin mürekkebi yapısı gereği çabuk işleyen bir lekedir. Elinize bulaştığında ilk müdahaleniz kesinlikle su ve sabun olmamalıdır. Bu müdahale çıkarmanıza yardımcı olmayacaktır. Bunun yerine kolonya ile çıkarmanız daha doğru olur. Kolonya, içinde alkol barındırmasından dolayı bu tür lekelerde oldukça etkilidir.

2-)Aseton Kullanmak

Eldeki mürekkep lekesini çıkarmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise asetondur. Bu işlemde bir pamuğa ya da mendile damlatmış olduğunuz aseton ile lekeli bölgeye müdahale ettiğinizde büyük oranda lekeyi temizleyebilirsiniz.

3-)Kumaştan Pilot Kalem Lekesi Çıkarmak

Pilot kalem mürekkeplerinin belki de en can sıkıcı hali kumaşa bulaşmasıdır. Bu tür lekeler kumaşa hızlı bir şekilde nüfuz edebileceğinden erken bir müdahale uygulamak oldukça önemlidir.

4-)Erken Müdahale

Böyle bir durumda öncelikli olarak yapılması gereken ilk uygulama leke henüz ıslakken, peçete ya da kuru temiz bir bez ile lekenin üzerini çok sert olmayacak şekilde bastırmak. Böylece lekenin yayılmasını önlemiş olursunuz.

5-)Soğuk Su

Lekeye kesinlikle sıcak su ile müdahale etmeyin. Soğuk su ve kumaşın yapısına zarar vermeyecek deterjan ile müdahale edebilirsiniz.

Hazırladığınız deterjanlı karışım ile çok sert olmayacak şekilde ovalayarak çıkartın. Leke çıktıktan sonra ise son işlem olarak ıslak bölgeyi kurumaya bırakabilirsiniz.

6-)Leke Çıkarıcı Deterjan

Mürekkep lekeleri kadar zorlu lekeler için tasarlanmış özel leke çıkarıcı deterjanlar bulunmaktadır. Dilerseniz lekeye bu tür bir deterjan ile de direkt olarak müdahale edebilirsiniz.

Halıdaki Pilot Kalem Lekesini Çıkarmak

Halılarda meydana gelen bu tür lekeleri çıkarmak için aslında kıyafetten yapılan işleme benzer bir işlem uygulayacağız.

Lekeli olan bölgeye ilk müdahale yine kuru ve temiz bir bezle olmalıdır. Mürekkep lekesi yayılmadan fazlalıkları almamıza yardımcı olacaktır bu işlem. Sonraki işlem olarak soğuk ve leke çıkarıcı deterjanı karıştırıp lekeli bölgeyi fazla etrafına yayılmasına neden olmadan silebilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.