Bilgi Yeriniz

Hızma Deliği İzi Nasıl Geçer?

26.06.2018
13.454
Hızma Deliği İzi Nasıl Geçer?

Birçok genç tarafından artık hızma kullanılmaktadır. Eskiye nazaran günümüz gençlerinde hızma kullanımı daha da yaygınlaşmıştır. Bir hevesle deldiren fakat daha sonra bundan pişman olan veya aile izni olmadan deldiren gençlerin ortak sorunu hızma deliğini nasıl kapanabilecek olmasıdır. Eğer deldirme süreniz 1 haftayı geçmemiş ise delik kolay bir şekilde kapanacaktır. Fakat iltihap kapma ihtimali de göz önünde bulundurularak günlük bakımına özen gösterilmelidir.

Eğer hızmayı çok istiyorsanız, deldirmeden de kullanılabilen olanlar ile mutlaka birkaç gün denemelisiniz. Böylece hem deldirdikten sonra pişman olmazsınız, hem de boşuna deldirdiğiniz hızma deliğini kapatmak ile uğraşmazsınız. Fakat oldu da deldirdiniz ve pişmansınız, hızma deliğinizi kapatmak istiyorsunuz. Aşağıdaki yöntemleri uygulayarak, kapatma şansınızı deneyebilirsiniz.

Hızma Deliği İzi Nasıl Geçer?

1-)Pudra Kullanımı

Teninize uygun bir pudra seçerek, hızma deliğinizi kapatmayı deneyebilirsiniz. Eğer yeni deldirip, ertesi gün çıkarttıysanız zaten delik kendiliğinden çok kısa bir zamanda kapanacaktır.

2-)Fondoten Kullanımı

Burun hızması kullanırken, eğer iltihaplanma oluşmuşsa da bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bu yöntemi uygulayabilmek için cildinize uygun tonda bir fondöten bulmanız gerekmektedir. Uygun fondöteni bulduktan sonra, sadece hızma deliğinin olduğu bölgeye sürerek de kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Fakat yüzünüzün renginde herhangi bir farklılık seziyorsanız, tüm yüze de fondöten uygulamanız gerekebilir. Bu gibi durumlar tam ten renginize uygun tonu bulamadığınızda gerçekleşir.

3-)Küçük Hızmaların Tercih Edilmesi

Eğer çok uzun zamandır hızma kullanıyorsanız, büyük ve geniş hızmalar kullanmak deliği daha da büyütecektir. Bu nedenle daha ince hızmalar tercih ederseniz, hızma deliğinin kapanma süresi de ona göre azalır.

4-)Zaman

Eğer çok uzun yıllar boyunca hızma kullandıysanız, maalesef hızma deliğiniz hemen ortadan kaybolmayacaktır. Hatta belki çok küçük izi bile kalabilir. Bu nedenle hızma kullanırken, hevesinizin geçme ihtimalini de göz önünde bulundurarak hızma tercihleri yapmalısınız.

Eğer yeni deldirdiyseniz, iltihap oluştu ve hemen çıkarttıysanız 1 veya 2 güne hızma deliğiniz ortadan kaybolacaktır.

Vücudumuzun kendini sürekli yenilemesi ile hızma deliği er ya da geç zamanla ortadan kalkacaktır. Süreci daha da hızlandırmak için belki daha çok yapıcı onarıcı özelliği bulunan besinler tüketerek süreci hızlandırabilirsiniz. Fakat tekrar vurgulanmalıdır ki, hızma tercihiniz ve kullanım süreniz burada hızma deliğinin kapanmasını etkileyen en önemli etkenlerden biridir. İltihap oluşması sırasında da bakımını yapmalısınız ki, yara oluşup kabuk bağlamasına engel olun. Alkol kullanarak yarayı ve hızmanızı temizleyebilirsiniz. Eğer alkol temin edemiyorsanız kolonya da işinizi görecektir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.