Bilgi Yeriniz

Domates Çorbası Ekşi Olursa Ne Yapılır?

27.07.2018
9.385
Domates Çorbası Ekşi Olursa Ne Yapılır?

Domates çorbasının ekşi olması çok sık karşılaşılan bir durumdur. Ekşi hali ile tüketimini oldukça sevenler de olduğu gibi fazla ekşi bulduğu için tatlandırmak isteyen kişilerde fazladır. Öncelikle belirtmek de fayda var ki, birkaç gün önce yapmış olduğunuz çorbanın ekşimesinden rahatsızsanız, bu çorbaya bir uygulama yapmanız doğru olmayacaktır. Bozulduğunu düşünebilirsiniz. Yeni yaptığınız çorba ekşi olmuşsa, söyleyeceğimiz yöntemleri rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Domates çorbası, yapımı kolay olmasından dolayı genelde sıklıkla tercih edilmektedir. Oldukça sağlıklı olan bu çorba, tam bir şifa kaynağıdır. Akışkanlığından dolayı bardakla bile kolayca tüketilebildiği için gün içinde bile içilebilmektedir.

Domates Çorbasının Ekşiliği Nasıl Alınır?

1-)Havuç Rendelemek

Ekşi olan domates çorbalarına yapılacak en doğru müdahale havuç rendelemektedir. Böylelikle lezzetinden bir şey kaybetmeyeceği gibi tadındaki aşırı ekşiliği de alacaktır.

2-)Patates Rendelemek

Yine ekşi domates çorbalarının tadını normale getirmek için patates de kullanılmaktadır. Fakat patates burada çiğ olarak kullanıldığından, bazı kişiler için tercih edilmemektedir. Yine de ekşi domates çorbasını tatlandırmak için kullanabileceğiniz bir yoldur.

Eğer porsiyon olarak almış olduğunuz domates çorbasına fazla limon sıkmışsanız, bu ekşiliği de üzerine limon suyu katılmamış olan çorbadan katarak normal ayarına getirebilirsiniz.

Domates Çorbasını Nasıl Muhafaza Etmeliyiz?

Doğru muhafaza edilmeyen domates çorbalarında da maalesef ekşimeler meydana gelebilmektedir. Fakat bu ekşimeler çoğu zaman çorbanın bozulduğu anlamına gelmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak adına çorbalarınızı doğru bir şekilde muhafaza etmelisiniz.

  • Yapmış olduğunuz domates çorbasını hemen buzdolabına koymamalısınız. Yapmanız gereken, sıcak olan çorbanın soğumasını beklemek ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldırmaktadır.
  • Çorbanızı porsiyonlar halinde ısıtmanız gerekmektedir. Sürekli olarak sıcağa ve soğuğa maruz kalması bakteri oluşmasına sebep olacaktır.
  • Domates çorbasını kesinlikle oda sıcaklığında muhafaza etmemeniz gerekmektedir. Aynı şekilde yine güneş ışığına da maruz bırakılmaması gerekmektedir.

Domates Çorbasının Faydaları Nelerdir?

  • İçindeki domatesin lif oranından dolayı, domates çorbasının yüksek kolesterolü düşürme özelliği vardır.
  • Kan şekerini düzenlemektedir.
  • Yüksek tansiyon hastaları rahatlıkla tüketebilmektedir. Tuzsuz domates çorbası tüketiminin tansiyon düzenleyici özelliği bulunmaktadır.
  • Yine içindeki malzemelerin karışımı ile antioksidan bir etki yaratmaktadır. Bu etki sayesinde, kansere karşı oldukça koruyucudur.
  • Domates çorbası aynı zamanda kansızlık problemi yaşayanlar için de rahatlıkla içilebilmektedir. İçindeki domates sayesinde kan hücrelerinin yenilenmesini sağlamaktadır.
  • Kilo verme konusunda da oldukça yardımcıdır.

Domates Çorbası Yapımında Püf Noktaları

Çorbanızın lezzetini arttırmak için kaşar rendelemek dışında içine fesleğende koyabilirsiniz. Fesleğen domates çorbasına hoş bir lezzet katmaktadır. Aynı şekilde kızarttığınız ekmekleri küçük parçalara ayırıp çorbanıza katabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.