Bilgi Yeriniz

Türk Kahvesi Nasıl Saklanır?

17.07.2018
2.699
Türk Kahvesi Nasıl Saklanır?

Günün yorgunluğunun atılmasını sağlayan, akşam yemeklerinden sonra birçok kişinin vazgeçilmezi olan türk kahvesi geleneksel içeceklerimizin başındadır. Sıklıkla orta tercih edilen türk kahvesi sade olarak içildiğinde daha sağlıklıdır.

Birçok faydası bulunan Türk kahvesi tüketimi alışkanlık haline geldiğinde her yemek sonrası aranır. Türk kahvesi:

Konsantrasyonu dengeler.

  • Alzheimer hastalığına iyi gelmesiyle bilinir.
  • Her gün bir fincan Türk kahvesi doktorlar tarafından önerilmektedir.
  • Zihin açıcıdır.
  • Enerji vericidir.

Yukarıdaki maddeler başlıca faydaları arasında yer almaktadır. Düzenli tüketildiğinde bu faydalar görülecektir.

Türk Kahvesi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Taze Türk kahvesi tüketimi için hazır çekirdek alınarak tüketilmelidir. Evinizde öğütücü varsa kullanacağınız miktarda çekirdeği öğüterek daima taze kahve tüketebilirsiniz.
  • Öğüttükten sonra Türk kahvesini aynı tazelikte tüketmek için saklama sürecince dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece ilk gün tazeliğinde Türk kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
  • Teknolojinin gelişmesiyle beraber Türk kahvesi yapımı için özel olarak hazırlanan makineler bulunur. Türk kahvesi gurmeleri için ise cezvede yapılan kahvenin tadı ile makinede yapılan Türk kahvesi hiçbir zaman aynı olmaz.
  • Cezvede yapılan Türk kahvesi için ise kişi sayısı kadar tatlı kaşığı kahve ve kahve fincanında da kişi sayısı kadar su ilave ederek ideal sade Türk kahvesini yapabilirsiniz. Orta Türk kahvesi için ise kişi sayısının yarısı kadar tatlı kaşığı şeker ilave edip pişirebilirsiniz.
  • Kumda ya da közde pişirilen türk kahvelerini de mutlaka deneyerek daha lezzetli türk kahveleri içebilirsiniz.

Türk Kahvesi Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Türk kahvesi diğer kahve türlerine göre daha çabuk bozulan bir kahve türüdür. Bu nedenle saklama süresinde dikkatli olunmalıdır. Hemen tüketilmediği takdirde tazeliğini yitirecektir. Türk kahvesini sürekli taze tutabilmek ise birkaç noktaya dikkat ederek mümkün kılabilirsiniz.

  • İlk olarak saklayacağınız kutunuzu ya da saklama kavanozunuzu belirlemelisiniz. Her türlü saklama kabında Türk kahvesini muhafaza edebilirsiniz. Hatta artık sadece kahveler için üretilen saklama kapları bulunmaktadır. Saklama kabınıza kahveyi ilave ettikten sonra dikkat etmeniz gereken en önemli nokta mutlaka hava almayacak şekilde kapatmanız gerektiğidir. Saklama kabınızın kapağının iyice kapandığına emin olmalısınız. Açık kaldığı takdirde çok çabuk bayatlamasına sebep olur.
  • Saklama kabınızın içerisine çok az toz şeker ya da bir küp şeker atmak da bozulma süresinin artmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca içerisine atılan kahve taneleri de bozulma süresinin artmasını sağlar. Bunun yanı sıra kahveyi alırken metal kaşık kullanımına son vermelisiniz. Tahta kaşık kullanarak da kahvenizin tazeliğini koruyabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.