Bilgi Yeriniz

Grip Sonrası Sırt ve Göğüs Ağrısı

19.03.2018
4.736
Grip Sonrası Sırt ve Göğüs Ağrısı

Gribal enfeksiyonlarda, sırtta ve göğüste hissedilen ağrı belirleyicidir. Aynı zamanda kişi eklem bölgelerinde ciddi bir ağrı ve yorgunluk hisseder. Baş dönmesi, baş ağrısı, midede bulantı ya da ağrı ile burun tıkanıklığı ve burun akıntısı da grip belirtileri arasında yer almaktadır. Hastalığın vücuttan atılma aşamasında da sırt ve göğüs ağrısı hissedilebilmektedir. Bunun çeşitli nedenleri vardır ve tetkikler doğrultusunda uygun bir tedavinin uygulanması kişinin sağlığının korunması bakımından önemlidir.

Grip Sonrası Göğüs ve Sırt Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Vücut gribe neden olan enfeksiyon ve virüslere maruz kaldığında, ciddi anlamda güçsüzleşir ve bağışıklık sistemi güçlü olmayan bireylerde çeşitli bölgelerde ağrılar görülmesi normaldir. Grip sonrasında bazı güçsüzlük ve ağrı semptomları devam edebilir. Bunun temel nedeni, gribe yol açan enfeksiyon veya virüslerin, eklem sıvıları içinde yayılması ve çevre dokularda da faaliyet göstermesidir. Grip sonrasında devam eden çeşitli ağrılar için en kısa sürede doktora gidilmesi önerilmektedir.

Grip Sonrası Ağrılarda Tedavi Yöntemleri

Gripten hemen sonraki süreçte, genel olarak eklemlerde ve sırtta ağrı ortaya çıkabilir. Kişinin yaşamına grip öncesindeki gibi sağlıklı bir biçimde devam edebilmesi için uygulanması gereken bazı tedavi yöntemleri aşağıda sıralanmıştır:

  • Viral kaynaklı grip hastalığının tedavisinde, bu yönde faydası olan ilaçlar kullanılabilmektedir. Ancak bu tip ilaçlar doktorun önerisi dahilinde kullanılmalı ve gerektiğinde derhal bırakılmalıdır. İlacın devam süresi hakkında doktordan detaylı bilgi alınabilir. Buna ek olarak, grip sırasında ve sonrasında ortaya çıkan ve kişiyi güçsüz düşüren ağrıların tedavisinde ağrı kesici türündeki ilaçların kullanımına yine doktor tarafından karar verilmeli, bireysel olarak rastgele bu tip ilaçlar kullanılmamalıdır. Aksi halde ilaç etkileşimi söz konusu olabilir ve bu da daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
  • Gribin sürdüğü günler boyunca vücut, vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Bu nedenle grip geçmeye bağlar başlamaz ağrıların sürmemesi için vitamin takviyesi sağlanmalıdır. Bu ilaçlarla da sağlanabilir ancak en doğru yöntem, vitaminlerin doğrudan besinler yoluyla alınmasıdır.
  • Ağrıların çok yoğun olması durumunda, doktordan kas gevşetici kremler ya da ilaçlar talep edilebilir. Kişide hastalığın gidişatına göre doktor bu tür ilaç ve kremleri yazabilmektedir.
  • Tüm ilaç ve tedavilerin yanında, gribe yakalanmamak için dikkat edilmesi gereken hususların da önemsenmesi gerekmektedir.

Grip Nasıl Önlenebilir?

Bedeni güçsüz bırakan ve sırt ile göğüs bölgesinde ağrılara neden olan grip enfeksiyonlarının vücuda girememesi için bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir. Bunun için beslenme düzeni sağlıklı ve bir rutin dahilinde gerçekleştirilmelidir.

Aynı zamanda vücudun direncini kıran sigara kullanımı, sağlıksız beslenme gibi durumlardan kaçınılmalıdır. Kişinin vücudunun yeterince su alması da çok önemlidir. Bu nedenle yetişkin bir bireyin gün içinde ortalama 2-2.5 litre su tüketmesi gerekmektedir. Alınan önlemlere rağmen grip belirtilerinin başladığı hissedilirse, mutlaka uzman bir doktora gidilmeli, grip basit bir rahatsızlık olarak görülmemelidir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.