Bilgi Yeriniz

Bitlenmiş Saç Nasıl Temizlenir?

13.07.2018
2.186
Bitlenmiş Saç Nasıl Temizlenir?

Çocuk yaşlarda genelde herkesin sıklıkla karşılaştığı bitlenme problemi, eskiden çözümü daha güç olsa da günümüzde pratik yöntemler ile bu soruna çözüm üretebiliyoruz. Saç kazıtmaya kadar giden bu problem, her an herkesin başına gelebileceği gibi artık can sıkıcı bir durum olmaktan da çıkmıştır.

Bitlenmiş Saç Nasıl Temizlenir?

Öncelikle böyle bir durumda olabildiğince erken müdahale etmek çok önemlidir. Bit çabuk çoğalan ve kafanın neredeyse tümüne bir gecede yayılabilen bir canlıdır. Bitin oluşma nedenleri farklılıklar gösterebileceği gibi bulaşma nedeni kesinlikle saçın kirliliğinden kaynaklanmamaktadır. Tam tersine bitler, temiz saçta çoğalmayı sevmektedirler. Bitlerin nasıl temizleneceğine dair yöntemlerden kısaca bahsedecek olursak;

1-)Bit Tarağı ve Vazelin

Evinizde rahatlıkla uygulayabileceğiniz bu uygulamada vazelin oldukça etkileyici bir üründür. Burada ilk yapmanız gereken saçını serbest bırakın ve tüm saç diplerinize vazelin sürün ve masaj yaparak yayılmasını sağlayın. Bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat beklettikten sonra eczanelerden kolayca temin edebileceğiniz bit tarağı ile saçınızı tarayın ve yıkayın. Yıkama aşamasında rahatlıkla şampuan kullanabilirsiniz. Belirtmekte fayda var ki, bitler ilk müdahalede hemen yok olmazlar. Bu yüzden bu işlemi her gün tekrarlayın.

2-)Mayonez ve Bit Tarağı

Bu yöntemde de yine aynı vazelin yöntemini uygulayacağız diyebiliriz. Mayonez çoğu zaman kişileri korkutsa da anlamsız gelse de aslında güzel bir saç bakım ürünüdür. Günlük hayatınızda da mayonezi saç maskesi olarak kullanabilirsiniz.

Yönteme gelecek olursak, öncelikle mayonezi saçlarınıza aynı vazelinde anlattığımız gibi diplerinize yedirecek şekilde sürün. 15 dakika kadar beklettikten sonra saçlarınızı tamamen mayonezden arındığınıza emin olana dek durulayın. Bu işlemden sonra ise saçlarınızı bit tarağı ile taramanız gerekmektedir. Böylece ölü olan bit ve sirkeler bu tarama işlemiyle temizlenecektir.

3-)Limon ve Bit Tarağı

Limon doğal bir saç bakım ürünüdür. Saç diplerini canlandırdığı gibi bit dışında kepek probleminizde varsa kepeğin temizlenmesinde büyük oranda etkilidir.

Bu yöntemde ise birkaç tane limonu sıkıp suyunu cam bir kap içerisinde biriktirmelisiniz. Biriktirmiş olduğunuz bu suyu, saç diplerinize ve bitin olduğu alanlara bol miktarda ve masaj yaparak uygulayın. Yine yaklaşık olarak 1 saat kadar bu şekilde beklettikten sonra bit tarağı ile tarayabilirsiniz.

4-)Bit İlacı

Bitlenmeye en etkili çözümlerden biri de bit ilacıdır. Eğer bu sağlıklı yöntemler ile bir çözüme ulaşamazsanız, bit ilacı ile kesin bir çözüm elde edebilirsiniz. Eczanelerde kolaylıkla bulabilirsiniz.

NOT: Bit temizliğinde saçlarınızı tararken her zaman havlu koymalısınız ve bu havluyu da yıkamalısınız. Bahsettiğimiz yöntemler doğal olduğu için uygulamada ya da sonrasında herhangi bir problem ile karşılaşmazsınız.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.