Bilgi Yeriniz

Diz ve Ayak Arası Yanma

21.05.2018
2.416
Diz ve Ayak Arası Yanma

Diz ve ayak arasındaki bölgede çeşitli sebeplerle yanma sorunu ortaya çıkabilmektedir. Aynı zamanda bu durum bazı rahatsızlıkların belirtisi de olabilmektedir. Özellikle bu bölgede oluşan yanma, travmatik bir durum alınan bir darbe ya da geçirilen bir kaza nedeniyle oluşmamışsa, durumdan şüphelenmek ve derhal doktora gitmek gerekir.

Diz ve Ayak Arası Yanma Nedenleri Nelerdir?

  • Diz ve ayak arasında yanma sorunu, diyabet nedeniyle oluşabilmektedir. Şeker hastalığına sahip olan kişilerde bu şikayet söz konusu ise şeker ölçümü acilen yapılmalıdır. Duruma uygun şekilde doktorun tavsiyesi ile ilaç kullanımı gerekebilir.
  • Bazı romatizmal rahatsızlıklar nedeniyle de diz ve ayak arasındaki bölgede yanma ortaya çıkabilir. Aynı zamanda yanmaya, şiddetli bir ağrı hissi de eşlik eder.
  • Damarlar ile ilgili hastalık ve tıkanıklıklarda, ayak ve diz arasındaki baldırlarda yanma durumu gözlemlenebilir. Damar deformasyonları, kan akımının bozulmasına yol açar ve bu da bazı bölümlerde kan pıhtılaşmasına neden olabilir. Bu durum tedavi gerektirir.
  • Tansiyon hastası kişilerde, tansiyonun bir anda yükselmesi sonucunda aynı bölgede yanma hissi görülebilmektedir.
  • Ayak ve diz arasındaki bölgede çeşitli nedenlerle oluşabilen sinir sıkışması da bu bölgede yanma hissinin nedenleri arasında yer almaktadır. Ancak bu durum nadiren ortaya çıkmaktadır.

Yanma durumu yalnızca dizlerde meydana geliyor ise, bu durumun nedenleri arasında;

  • B12 eksikliği,
  • Eklem kıkırdaklarında oluşan deformasyonlar,
  • Eklemlerde iltihaplanma,
  • Diyabet hastalığı,
  • Yüksek tansiyon sayılabilir.

Diz ve Ayak Arası Yanma Belirtileri Nelerdir?

Bacaklarda ortaya çıktığı nedene bağlı olarak görülen yanma sorunu, çeşitli belirtiler gösterebilir. Bacaklarda sıcaklık hissi, kısmi olarak görülen şişlik, kabartı meydana gelmesi, uyuşma ya da ağrı hissi, yanmaya eşlik edebilir.

Bazı hastalıklarda bacaklarda yanma sorununa ek olarak kalça ve kasıklarda ağrı ve acı hissi de ortaya çıkabilir. Aynı zamanda dokunmaya karşı hassasiyet oluşumu, uyluk kemiklerinde kısmi ağrı da meydana gelebilir. Kalçada uyuşma sorunu da diz ve ayak arası yanma hissi ile eş zamanlı olarak görülebilmektedir.

Bunlara ek olarak, bu bölgede ortaya çıkan ağrı nedeniyle yürümede güçlük çekme, ayak bölgesinde kısmi ağrı oluşumu, koordinasyonda bozukluk, sinirlerde ağrı ve kaslarda kasılma gibi durumlar da söz konusu olabilmektedir.

Diz ve Ayak Arası Yanma Tedavisi

Ayak ve diz arası bölgede ortaya çıkan yanma sorunu, yanında görülen diğer semptomlarla birlikte değerlendirilmelidir. Ciddi bir yanma sorunu varsa ve bu durum uzun süredir devam ediyor ise mutlaka doktora en kısa zamanda başvurulmalı, geç kalınmamalıdır. Aksi halde çok daha ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.