Bilgi Yeriniz

Tiner Kokusu Evden Nasıl Çıkar?

27.04.2018
8.381
Tiner Kokusu Evden Nasıl Çıkar?

Oldukça rahatsız edici bir koku olan tiner kokusu, duvarların boyanması ya da bir hobi olarak ahşap boyama sonucunda evde yayılabilir ve kalıcı hale gelebilir. Tiner kokusunun insan sağlığına zararları bilinmektedir. Aynı zamanda bu koku ciddi anlamda rahatsız edici olabilmektedir. Kokunun evden kısa sürede temizlenmesini sağlamak için bazı yöntemler bulunmaktadır. Bunlar uygulandığında kokunun çok kısa bir sürede evden çıktığı fark edilir.

Tiner Kokusundan Kurtulun

Her şeyden önce, tiner kokusu sinmiş olan bir evin mutlak surette havalandırılması gerekmektedir. Özellikle tiner kullanımından hemen önce pencerelerin açılması ve işlemlerin daha sonra yapılması, kokunun ilk anda büyük oranda evden çıkmasını sağlayacaktır. Bunun için de evde hava sirkülasyonu sağlanmalıdır. Havalandırma işleminden sonra kullanılabilecek koku giderici yöntemler şöyle sıralanabilir:

  • İlginç bir şekilde kokuları maskeleyen ve kötü kokuların kısa sürede ortadan kaybolmasını sağlayan bayat ekmek, tiner kokusunun yok edilmesi için de kullanılabilmektedir. Bunun için tiner kokusunun en yoğun olduğu odada, bir köşeye bayat ekmek konur ve bir müddet bekletilir. Bayat ekmeğin her gün değiştirilmesi, kokunun daha sürede yok olmasına yardımcı olacaktır.
  • Kötü kokuların giderilmesi için kullanılabilecek bir başka yöntem olan süt de tiner kokusunun giderilmesinde etkili olabilir. Bir süre ocakta kaynatılan bir miktar süt, tiner kokusu bulunan odada bekletilir. Birkaç kez bu işlemin tekrarlanması, tiner kokusunun gitmesini sağlayacaktır.
  • Temizlik için kullanılan sirke, kokuların giderilmesinde de kullanıma uygundur. Bir kabın içine bir miktar ılık su, biraz sirke ve biraz da bulaşık deterjanı eklenir, bu karışım koku olan odaya bir köşeye konulur. Bu karışımla tiner kokusu bulunan eşyalar da silinebilir. Ancak sonrasında silinen eşyalarda durulama işlemi yapılması gerektiği de unutulmamalıdır.

Tiner Kokusunun Zararları Nelerdir?

Uzun süre boyunca tiner kokusuna maruz kalmak, bazı semptomların ortaya çıkmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle kokunun en kısa sürede giderilmesi, bu mümkün değilse tiner kokusunun solunmaması gerekir. Tiner kokusu, sürekli bu kokuya maruz kalan kişilerde bağımlılık yapabilmektedir. Bun bağımlılığın bir sonucu olarak da, kişide baş ağrısı ve baş dönmesi ortaya çıkabilir.

Kişinin uzunca bir süre boyunca tiner kokusuna maruz kalması sonucunda işitmede ve görmede bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Aynı zamanda denge sağlamakta zorlanma, beyin hasarları da söz konusu olabilmektedir. Solunum yollarında rahatsızlık bulunan kişilerde, astım ve KOAH gibi hastalığı bulunan kişilerde bu hastalıkların tetiklenmesine de neden olur. Bu semptomlardan biri bile ortaya çıktığında kişinin mutlaka doktora gitmesi tavsiye edilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.