Bilgi Yeriniz

Sol Kolda Aşırı Derecede Halsizlik

22.03.2018
4.744
Sol Kolda Aşırı Derecede Halsizlik

Sol kolda görülen aşırı halsizlik, genel olarak travma nedenleri ile ortaya çıkmaktadır. Halsizlik sorunu kolun güçten düşmesine yol açan bir darbe sonucunda, iki kolda birden de oluşabilir. Aynı zamanda bağışıklık sistemindeki zayıflık da bedenin tamamında ve dolayısıyla kollarda halsizlik nedenleri arasındadır. Ancak halsizlik yalnızca sol kolda meydana geliyorsa, bunun nedenleri araştırılmalı ve bir an önce tedaviye başlanmalıdır.

Sol Kolda Halsizlik Belirtileri Nelerdir?

Kişiden kişiye ve bağlı olduğu sebebe göre değişiklik gösterse de, bazı belirtiler durumun ciddiyetini ortaya koyar. Bunlar arasında;

  • Nefes almada güçlük ve kolda şişlik oluşumu,
  • Eklemlerde hareket kabiliyetinin azalması ve aynı zamanda ortaya çıkan ağrı hissi,
  • Kaslarda ağrı ve eklemlerde şişme,
  • Bedensel olarak yorgunluk hissinin ortaya çıkması,
  • Sol kolda uyuşma ya da karıncalanma durumu görülmesi yer almaktadır. Bunlar ciddi belirtilerdir ve mutlaka doktor gidilmesi gerekmektedir.

Sol Kolda Halsizlik Nedenleri Nelerdir?

  • Kaslarla İlgili Sorunlar: Özellikle kas ve kemik sisteminde ortaya çıkan aksaklıklar sonucunda sol kolda halsizlik meydana gelebilir. Kolun yaralanması, kolda kist oluşumu, tendon bağlarında bir kopma ya da zedelenme oluşması ile, tendon iltihabı olarak bilinen tendinit hastalığının oluşması, kemiklerde kırık, çıkık ya da zedelenme durumları sol kolda ağrının içsel sebepleri arasında sayılabilir.
  • Nörolojik Sorunlar: ALS hastalığına bağlı olarak hareket kabiliyetinin azalması, kol sinirlerinde sıkışma ya da omurga ile ilgili baskılar sonucunda hareketin kısıtlanması, hareket ve denge ile ilgili rahatsızlıklarda, sol kolda halsizlik belirtisi ortaya çıkabilmektedir.
  • Sol kolda meydana gelen halsizlik, kansızlık nedeniyle de oluşabilir. Anemi rahatsızlığında, özellikle demir eksikliği çok etkilidir. İleri boyutlarda yalnızca kolda değil, bedenin hemen tamamında halsizlik ortaya çıkması muhtemeldir.
  • Beslenme düzeninin yeterince iyi olmaması, sağlıklı olmayan, hazır gıdaların yoğun olarak tüketilmesi, bedenin vitamin ve mineraller açısından eksik kalması gibi sorunlar da sol kolda halsizlik oluşumunu tetikleyebilmektedir.

Sol Kolda Halsizlik Tedavisi

Sol kolda halsizlik şikayeti ile doktora giden kişilerde, muayene ve tanı sonrasında ilk olarak fizik tedavi uygulanması normaldir. Ancak doğrudan kol ile ilgili olmayan ve başka bir rahatsızlığın belirtisi olarak meydana gelen sol kol ağrısı ve halsizliğinde, detaylı tetkiklerin yaptırılması, asıl rahatsızlığın ortaya çıkarılabilmesi için hayati önem taşımaktadır.

Kolda meydana gelen halsizlik, fizik tedavi hareketleri ve bireysel olarak yapılacak egzersizlerle en aza indirilebilir. Bu nedenle gün içinde kişi hareket etmeye çalışmalı ve kollarını olabildiğince kullanmak için çaba göstermelidir. Gerekli durumlarda doktor tarafından vitamin ya da kas güçlendirici ilaçlarla da bedensel takviye sağlanabilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.