Bilgi Yeriniz

Ravent Nasıl Saklanır?

07.10.2018
2.246
Ravent Nasıl Saklanır?

Yetiştirmek için gerekli şartlar ülkemizde sağlanamamaktadır. Sapları lif bakımından zengin ve tatlı fakat yaprakları toksik madde içeren bir bitkidir. Bu nedenlerden dolayı yaprakları tüketilmez sadece sapları kullanılır.

Ravent özellikle tatlı yapımında oldukça çok tercih edilir. Reçel, marmelat ve dondurma yapımında kullanıldığı gibi yemeği de yapılmaktadır. Ravent otu çiğ olarak da tüketilmektedir.

Ravent ülkemizde yetiştirilemediği için kolaylıkla bulabileceğimiz bir bitki değildir. Bunun için satın alırken biraz fazla alıp dondurma işlemi uygulayıp uzun süre buzdolabında saklayabiliriz. Ravent için sağlıklı dondurma işleminin nasıl yapılması gerektiği aşağıda detaylı bir şekilde anlatılacaktır.

Olgunlaşmış bir ravent sapının yeşili az, koyu kızıl ve pembeleşmiştir. Sapları ne kadar sert ise o kadar taze olduğu düşünülür. Ravent seçerken de saplarının üzerinde herhangi bir kahverengilikte olmaması gerekir. Ravent sapları kerevizin saplarına benzer ve ikisi de bol miktarda lif içerir. Ravent iyi bir şekilde haşlandığında saplarındaki lifler kolayca kaybolur ve herhangi bir sertliği kalmaz.

Ravent, Türkiye’de yetişen ışgın(uçkun) ile karıştırılmaktadır. Aynı aileden gelmelerine rağmen tatları ve görüntüleri farklıdır. Işgın ile raventi ayırmak oldukça kolaydır. Ravent sapları kızıllık ve pembelik içerir fakat ışgın sapları sadece yeşil renkten oluşmaktadır.

Ravent Nasıl Saklanır?

Ravent tazeliğini uzun süre koruyan bir bitkidir. Yaklaşık 8-10 gün taze kalabilir. Raventleri satın aldıktan sonra hiçbir işlem uygulamadan kesme ya da yıkama gibi doğrudan bir poşete koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. Satın alırken mutlaka taze almalısınız bunun için yukarıda anlatıldığı gibi seçim yapmalısınız.

Ravent Nasıl Dondurulur?

Sağlıklı bir dondurma işlemi uygulayarak raventleri tazeliğini kaybetmeden yaklaşık 1 yıl dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

  • Aldığınız raventleri detaylı bir şekilde yıkayın.
  • Derin bir tencerece suyu kaynatın daha sonra raventleri ortalama 3 cm boyunda küçük parçalara bölün.
  • Raventleri kaynar suya atın. Raventleri 2 dakikadan daha fazla kaynatmamaya dikkat edin.
  • Raventlere şoklama işlemi yapacağımız için derin soğuk su ve buz dolu bir kap hazırlayıp su ne kadar soğuk olursa o kadar iyi olacaktır.
  • Kaynar sudan bir süzgeç yardımıyla çıkartın ve soğuk suya atın.
  • Bu işlemi birkaç kere yapacaksanız suyun soğukluğunu sürekli kontrol edin, suyun soğukluğunu koruması oldukça önemli.
  • Soğuk sudan aldığınız raventleri havlu kağıt üzerine alıp suyunun süzmesini bekleyin.
  • Kuruyan raventleri buzdolabı poşetlerine istediğiniz miktarda koyup dondurucuya kaldırın.
  • Donmuş raventleri kullanmak istediğiniz her tarife rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.