Bilgi Yeriniz

Hamsi Buzlukta Nasıl Saklanır?

09.07.2018
3.819
Hamsi Buzlukta Nasıl Saklanır?

Hamsinin yenmesi gereken mevsim dışında bulabilmek neredeyse çok zordur. Bu yüzden ki mevsiminde alınan hamsiler gerekli koşullar sağlandığında buzdolabının dondurucu kısmında saklanarak, istenilen zamanda tüketilmesi sağlanmaktadır.

Hamsiyi buzlukta kolaylıkla saklayabilirsiniz fakat balıklar hassas bir yapıya sahip olduğu için doğru saklanmadığında hızlı bir şekilde bozulabilir ve bu durumda tüketildiğinde sağlığı tehdit edebilmektedir. Bu yüzden balığı saklarken doğru yöntemler kullandığınıza emin olmanız gerekmektedir.

Hamsi Buzlukta Nasıl Saklanır?

1-)Hamsinin Temizliği

Hamsiyi buzluğa kaldırmadan önce kesinlikle temizlemeniz gerekmektedir. Eğer balığın temizliği ile uğraşmak istemezseniz, alırken temizlenmiş olarak almayı tercih edebilirsiniz. Balık temizlendikten sonra ise bol su ile yıkamalısınız. Böylece buzluğa kaldırmadan önce ilk aşama tamamlanmış olacaktır.

2-)Tuzlama İşlemi

Balık saklamadan önce uygulanabilecek bir diğer yöntem ise tuzlama işlemidir. Tuzlama işlemi balıkların bozulmasını engellemek adına yapılabilecek en doğru uygulamalardan biridir. Balığı yıkadıktan sonra bir süzgeç içinde suyun süzülmesini bekleyin ve suyu süzüldükten sonra ise balıkların üzerine tuz serpiştirin ve balıkları karıştırın. Tuzlama işleminden sonra da yine 15 dakika kadar balıklarınızı bekletmelisiniz.

3-)Paketleme İşlemi

Balıkları saklamadan önce yapılması gereken son işlem ise alüminyum folyo ile balıklarınızı iyice sarmalısınız. Kesinlikle hava almadığına emin olmanız gerekmektedir. Bu şekilde balıklarınızı porsiyon halinde sardıktan sonra buzluğa kaldırabilirsiniz.

İkinci bir paketleme işleminde ise buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz. Fakat yine poşetin ağzının çok iyi bir şekilde kapalı olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Hava alan balık maalesef ne kadar buzlukta muhafaza edilirse edilsin bozulmaya başlayacaktır.

Hamsi Saklarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Balığı ilk alacağınız zaman aslında oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Balıklar açık havada beklediği sürece bayatlamaya da başlayacağından taze balık seçmeye özen göstermelisiniz.
  • Balığı saklarken dikkat etmeniz gereken bir diğer uygulama ise hava almasını önlemektir. Hava ile teması sonucunda balığı tüketmemeniz gerektiğini söylemiştik.
  • Balıkların fazlalığına göre ve tüketecek kişi sayısına göre balığı porsiyonlara ayırmanızı her zaman öneririz. Çünkü balıkların tümünü sakladığınızda, pişirmek için çıkardığınızda hepsini pişirmeniz gerekecektir. Eğer arasında birkaç balık alıp kalanını buzluğa geri koyarsanız, o balıklar hava ile temas etmiş olduğu için bir sonraki tüketiminizde balıklar bozulmuş olacaktır.

Balığın Tazeliğini Nasıl Anlarız?

  • Eğer çok sık balık tüketiyorsanız aslında balığın taze olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Fakat çok sık tüketmiyorsanız, seçtiğiniz balığı eliniz ile yumuşaklığına bakabilirsiniz. Taze balık diri, parlak ve canlı bir görünüme sahiptir.
  • Balığı kokladığınızda rahatsız eden bir koku alıyorsanız, o balığı kesinlikle tercih etmemelisiniz. Taze balık deniz tuzu kokmaktadır. Onun dışında yayılan bir kokusu yoktur.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.