Bilgi Yeriniz

Baldır Ağrısı ve Yanması

12.05.2018
2.988
Baldır Ağrısı ve Yanması

Bacaklar, gün içinde en çok hareket halinde olan organlarımızdırlar. Ayaklar tüm yükü taşırken, bacak kaslarının çalışması da ayaklara destek çıkar. Bacaktaki baldırlarda ağrı, yanma ve uyuşukluk gibi rahatsızlıklar cinsiyet ve yaş gözetmeksizin sıkça duyulan şikayetlerdendir.

Baldır ağrısı genellikle o an için önemsenmez ve kendiliğinden geçmesi beklenir. Baldırda ağrının, yanma hissinin birçok sebebi olabilirken, bazı ciddi rahatsızlıkların da habercisi olabilir. Bu sebeple, kendiliğinden geçmeyen baldır ağrısı ve ağrının zamanla artması, yanma şikayeti olması gibi durumlarda doktora başvurulmalıdır.

Baldır Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

  • Fiziksel Darbeler: Baldır ağrılarının en yaygın sebebi, o bölgeye alınan fiziksel darbelerdir. Gün içinde bacağımızı bir yere çarpmamız veya istem dışı bir şekilde oraya darbe almamız oldukça mümkündür. Bu darbe sonucu bacakta ağrı yaşamak da normaldir.
  • Kas Ağrıları: Yoğun ve yorucu fiziksel aktiviteler sonrasına kaslar yorulur ve fazla kasılmış olabilirler. Bu da ağrıya sebebiyet verir. Bacak bölgesindeki kasların çoğu baldırda bulunur. Bu sebeple fiziksel zorlanma sonrası ağrı baldırlarda hissedilebilir. Bu zorlanmalar, fiziksel aktiviteler sonrasında eğer kas dokuları zarar görmemişse, bölgeye uygulanacak kas gevşetici kremler ve masaj yapmak ağrıları giderebilir. Fakat eğer kas dokularında hasar, kas liflerinde yırtılma gibi durumlar söz konusu ise iyileşme süreci daha yavaş olur ve ağrılar devam eder. Bu sebeple böyle ciddi yaralanmaların belirtileri olursa doktora başvurulmalıdır.

Baldırda Yanma Hissinin Nedenleri Nelerdir?

  • Fiziksel Darbeler: Baldırdaki kas dokuları hasar aldığında, ölü hücrelerin temizlenebilmesi için yeni hücreler oluşur. Bu hücre oluşum sürecinde hasarlı bölgede yanma ve ateşlenme hissi görülür. Yürürken sürekli olarak aktif halde çalışan baldırlardaki kaslar da ısınacağı için yanma hissi artabilir. Dinlenmeyi gerektirebilir.
  • Dolaşımsal ve Sinirsel Hasarlar: Baldır bölgesindeki sinirler hasar alırsa, yanma hissi oluşabilir. Sinir hasarları, fiziksel darbe alma, yaralanma, diyabet gibi durumlar sonucu olabilir.
  • Enfeksiyonlar: Baldırdaki bir deri açılması sonucu, derin dokularda enfeksiyon oluşumu görülebilir. Bu enfeksiyonlar, özellikle deri altında oluşuyorsa tehlike arz edebilir.

Baldır Ağrısı ve Yanması Tedavisi

Kas gevşetici kremler ve ilaçların etki etmediği ve baldırdaki ağrı ve yanmaların uzun süre geçmediği durumlarda direkt olarak bir doktora başvurulması gerekir. Doktor, en doğru tanıyı koyacak ve ona göre tedavi uygulayacaktır.

Sinir sıkışmasından ya da genetik kas rahatsızlıklarından ötürü yaşanan kas problemleri ve ağrılarında kişi, ilaçlarını doktor kontrolünde kullanmalı ve gerekirse, bir fizyoterapist ile fizik tedavi görmelidir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.